OM JÄRNVÄGSKVINNOR


DÄRFÖR BEHÖVS JÄRNVÄGSKVINNOR

Med mångfald, representation och förebilder öppnar Järnvägskvinnor upp järnvägen för den som är eller vill bli en del av den. Vi verkar helt ideellt för att fler kvinnor och icke-binära inom järnvägen ska inkluderas, bredda sitt nätverk, söka möjligheter och lösningar på sina utmaningar. En förutsättning för att vi ska bli fler är att fler utbildar sig, därför verkar vi även för att öka intresset för kurser, utbildningar och jobb inom branschen. Här finns en forskningsrapport om jämställdhet och mångfald i järnvägsbranschen skriven av tre doktorer vid Luleå Tekniska Universitet.


VÅRT SYFTE

Järnvägskvinnors syfte är att förena kvinnor och icke-binära inom järnvägen genom att skapa mötesplatser för samverkan. Järnvägskvinnor finns även till för att hjälpa, lyfta, stärka och engagera kvinnor i nätverket.

VÅR VISION

Vi tror på att det ska vara lika självklart för alla, oavsett kön och bakgrund att bli intresserad av, utbilda sig och jobba inom järnvägen oavsett yrkesroll. Långsiktigt hoppas vi på att alla företag, organisationer och myndigheter inom järnvägen är jämställda.

Grundare

Järnvägskvinnor är ett fristående nätverk som organiseras och drivs helt av ideella krafter utan kapitala resurser. Vi som grundat och förvaltar Järnvägskvinnor är:

Vill du engagera dig i Järnvägskvinnor?

Tveka inte att höra av dig!